Kursus: Det flyder med plast!

Injection moulding og andre anvendelsesmuligheder af flydende plast – teori og hands on


KØBENHAVN


TILMELD DIG HER ELLER VED AT SENDE EN EMAIL MED CVR-NR/EAN-NUMMER OG DELTAGERNAVNE TIL INFO@DENTALKVALITET.DK

JEG KAN IKKE, MEN VIL GERNE SKRIVES OP, SÅ JEG FÅR BESKED, NÅR DER ER NYE KURSER.

Mine allerbedste anbefalinger til kurset som åbner en helt ny dør i håndtering af flydende plast i vores hverdag på klinikken.

Manzar Alikhani, Dansmil, København

Rigtig godt !

Tandlæge, Jylland

Supergodt og brugbart kursus. Hyggeligt og god hjælp.

Tandlæge Ane Jørgensen

Kurset ” Det flyder med plast ” har været et særdeles godt og gennemgribende kursus i et meget højt niveau både i teori og hands-on.

Manzar Alikhani, Dansmil, København

Alt i alt et super kursus. Virkelig praktisk relevant.

Tandlæge Gert Lerche

Virkelig spændende kursus med mange brugbare teorier og god gennemgang af fremgangsmåde. Dejligt med cases og hands-on.

Asta Barkmann

Leila har været fantastisk til at give nogen gode råds undervejs for at gøre komplekse behandlinger mere simple at udføre.

Tandlæge Manzar Alikhani, Your Content Goes Here

Kursusbeskrivelse:

Kurset henvender sig til tandlæger med ingen eller lidt erfaring i at arbejde med flydende plast.

De seneste år har genopbygning af slidte tænder fået større opmærksomhed blandt tandlæger. Dette er sket i takt med en stigning i forekomsten af syreskader på unge tænder men også i erkendelse af, at ikke alt slid i ældre tandsæt kan tilskrives den biologiske alder og at patologisk slid er mere udbredt, end vi troede for nogle år siden.

Uanset problemets oprindelse er der større grundlag for, at vi på en nem, effektiv og billigere måde kan hjælpe flere patienter med denne type tandsygdom med minimal indgriben og uden brug af fast protetik, som ofte kræver større intervention og fjernelse af rask tandsubstans.

Udvikling af flydende plast med god slidstyrke og æstetiske egenskaber har revolutioneret vores måde at arbejde på og produkterne har vundet større indpas i vores daglige virke, for nu kan man bruge flydende plast til direkte opbygning af tænder med korrekt morfologi og flot æstetik, men også når man vil overføre en godkendt tandopstilling direkte til patientens mund ‒ det som populært hedder injection moulding technique.

På kurset gennemgår jeg teori vedr. bidhævning med flydende plast, og du får præsenteret en række kliniske cases med alle trin fra behandlingsplanlægning, kommunikation med teknikeren, mock-up og udførelse af den endelige behandling.

Du kommer også til at lære, hvordan du laver smukke molar-fyldninger i fri hånd samt cusp-overdækning med flydende plast.

Du får mulighed for at øve det hele på modeller, hvor du kan spørge og få vejledning, tips og tricks.

Kurset er designet som en kombination af teori og hands-on og er bygget op således:

Teoridelen består af gennemgang af relevante patientcases med udgangspunkt i:

  • Forskellige typer flydende plast til erstatning af dentin og emalje.
  • Indikationsområder og anvendelsesmuligheder.
  • Injection moulding technique step by step.
  • Fremstilling af direkte restaurering efter cusp-by-cusp-princippet med flydende plast.

Hands-on-delen består af demonstration på fantom:

  • Injection moulding technique på fortænder og molarer. Alle trin fra godkendt tandopstilling, til fremstilling af silikone matrix, isolering af tænder, bonding, overførsel til munden og polering.
  • Genopbygning af klasse I molarkavitet med flydende plast som erstatning af tabt dentin og emalje med direkte teknik og efter cusp-by-cusp princippet.
  • Deltagerne udfører alle de demonstrerede teknikker selv under vejledning.

Kursusudbytte og mål:

  • Du vil være i stand til at indføre alle ovennævnte principper og behandlingsmetoder på klinikken uden investering i dyrt udstyr.
  • Du kan anvende injection moulding technique til fremstilling af flotte og holdbare plasttænder, uden at du behøver at være mester i tandmorfologi.
  • Du kan fremstille smukke molarfyldninger med direkte teknik, sikkert og effektivt kun ved brug af flydende plast.


Lidt om Leila Bache:

Tandlæge Leila Bache blev uddannet i 2003 fra Københavns Universitet og har drevet egne tandklinikker siden 2005. Leila er en erfaren og populær kursusholder og har en omfattende interdisciplinær efteruddannelse inden for bl.a. implantologi, parodontologi, samt bidfunktion og genopbygning af det slidte tandsæt. Leila har også undervist på KU/Tandlægeskolen.

Med afsæt i Leilas omfattende erfaring med store rehabiliteringer, er det blevet et mål for Leila at udvikle kurser, som højner kursisternes kompetencer og overblik ved at systematisere, simplificere og afmystificere det kliniske discipliner, så man kan blive en gladere, mere sikker og effektiv tandlæge.

Tid, sted og tilmelding:

KØBENHAVN


Pris: kr. 6.845 pr. deltager

Ved afbud indtil 30 dage inden kursusstart refunderes 50 % af kursusafgiften.

NB: hvis du ikke ønsker at tilmelde dig og betale kurset her i webshoppen, kan du skrive klinikkens CVR-nummer/eEAN-nummer og deltagernavne til info@dentalkvalitet.dk og bede om en faktura.