Kursus: Bestå tilsyn fra STPS med nul fejl

Kursus om lovlig klinikdrift med fokus på, hvad klinikken skal have på plads for at bestå et tilsyn fra STPS


Den 3. november 2023 i København


Målgruppe

Kurset henvender sig til klinikejere, virksomhedsansvarlige tandlæger og ledende administrative medarbejdere.

Kursusbeskrivelse

Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med at føre tilsyn efter nye målepunkter for 2023. Mange klinikker er allerede varslet og der er flere på vej.

Selvom vi gør vores bedste for at efterleve lovgivningen og passe godt på vores patienter, har det vist sig, at flere klinikker mangler rutine og viden om, hvordan man på en nem måde kan komme igennem et tilsyn med nul fejl.

I januar 2023 havde vores klinik på Frederiksberg tilsyn fra STPS. Efter ca. 3,5 timer fandt de ingen fejl. Det skyldes selvfølgelig, at vi har sat os grundigt ind i reglerne, men det skyldes også de enkle og praktiske små-løsninger, vi understøtter arbejdet med, for en tandklinik har meget at holde styr og STPS er jo ikke den eneste myndighed, der stiller krav til os.

Vi har holdt kursus i lovlig klinikdrift i flere år med over 250 deltagere. Dette kursus har fokus på alle de forhold, som kontrolleres af STPS, og vi gennemgår konkrete eksempler og detaljer om, hvordan man består et tilsyn.

Ved kurset vil tandlæge Leila Bache systematisk gennemgå alle STPS’ målepunkter og tandlæge Ole Marker fra PTO vil stå til rådighed for at besvare spørgsmål.

   

Hvorfor nul fejl?

Udover at vi alle vil tilbyde vores patienter det højeste niveau af sikkerhed, vil vi også gerne signalere dette over for vore patienter. Vidste du, at tilsynsrapporten fra STPS skal være synlig på klinikkens hjemmeside i 3 år, før den bliver forældet?

Nul fejl betyder, at der kommer til at stå i tilsynsrapporten: Ingen problemer af betydning for patientsikkerheden.

Der skal ikke andet end et glemt informeret samtykke i en journal eller 1 udløbet materiale, før der kommer til at stå: Mindre problemer af betydning for patientsikkerheden.

Kursusudbytte:

På kurset får du en grundig gennemgang af STPS’ nye målepunkter og får styr på:

  • Hvilke dokumenter er lovpligtige? Hvordan skal vi udarbejde dem?
  • Hvad skal trimmes, før klinikken er klar til tilsyn?
  • Hvordan skriver vi en god og kort journal, som ikke er mangelfuld?
  • Hvordan kan du optimere arbejdet i hverdagen, så medarbejderne kan føre den lovlige klinik videre med sikker hånd?
  • Vi giver svar på ovennævnte spørgsmål og meget mere med udgangspunkt i NIR og anden relevant lovgivning som f.eks journallovgivningen.
  • Vi viser eksempler fra de enkle og praktiske små-løsninger og simple værktøjer, vi selv benytter til at få overblik over opgavernes omfang, hyppighed og metoder til at løse dem

Tilmelding

Tilmeld dig og få styr på kravene til at drive en lovlig klinik og bestå et tilsyn og få inspiration til smartere og mere lovlig klinikdrift.

Pris: kr. 3.890
Sted: Kurset afholdes i København hos MBK i Pilestræde 61

Dato og tidspunkt: Fredag den 3. november 2023, kl. 13.00 – 17.00 i København

Det er ikke muligt at tilmelde sig on-line deltagelse, men du kan se det tilsvarende kursus, som blev afholdt den 28. april 2023 ved at klikke her: Se kurset fra april 2023 online: Bestå tilsyn fra STPS med nul fejl.


Lidt om Leila Bache:

Tandlæge Leila Bache er uddannet i 2003 fra Københavns Universitet og har drevet egne tandklinikker siden 2005. Leila er en erfaren og populær kursusholder og har en omfattende interdisciplinær efteruddannelse inden for bl.a. implantologi, parodontologi samt bidfunktion og genopbygning af det slidte tandsæt. Leila har også undervist på KU/Tandlægeskolen.

Leila er klinikejer med stor passion for klinikdrift og kvalitetsstyring. Denne passion har siden 2005 været årsag til en systematiseret tilgang til virksomhedsdrift, som senere resulterede i etableringen af Dentalkvalitet.dk med særligt fokus på at hjælpe danske tandlægeklinikker med at sikre lovlig og lønsom klinikdrift. Det er blevet et mål for Leila at udvikle kurser, som højner kursisternes kompetencer og overblik ved at systematisere, simplificere og afmystificere udfordringer, så man kan blive en gladere, mere sikker og effektiv klinikejer.


NB: hvis du ikke ønsker at tilmelde dig og betale kurset her i webshoppen, kan du skrive CVR-nummer og deltagernavne samt evt. EAN-nummer til info@dentalkvalitet.dk og bede om en faktura/e-faktura.

Ved afbud indtil 30 dage inden kursusstart refunderes 50 % af kursusafgiften.